Over Vanessa


Als kind groeide ik op in twee culturen, op twee continenten. Een deel van het jaar op een klif aan de Middellandse Zee. Ik zat hier te ‘mediteren’ en had ‘spirituele ervaringen’.

Pas veel later besefte ik me dit en ook dat het geen standaard ervaringen zijn in een kinderleven.

Deze belevingen wakkerden een eindeloze nieuwsgierigheid aan. Ze zijn een drijvende kracht geweest op mijn zoektocht naar een leven van eenheid, harmonie, vreugde en balans tijdens alle uitdagingen en donkere periodes in mijn leven.

Mijn zoektocht bracht mij via dans, yoga, pilates en Qi Gong bij traditionele Chinese geneeskunde, sjamanisme en verder naar systemisch opstellingswerk. In de IZR, interactieve zelf resonantie, komt voor mij alles samen.

Ik wil mijn kennis en ervaringen van ruim 30 jaar graag delen en inzetten om de waarde van het leven te bekrachtigen en te vieren.

Opleiding en werk

Ik studeerde moderne dans aan de Hogeschool voor de Kunsten waar ik aan den lijve principes uit de oosterse filosofie ondervond. Dit was een begin van een lange reeks opleidingen en bijscholingen in oosterse geneeskunde, westerse medische kennis en psychologie.

Sinds 1996 werk ik als shiatsu-tcg therapeut (traditionele Chinese geneeswijzen). Tevens was ik 11 jaar verbonden als docent aan diverse shiatsu opleidingen in het hele land. Ik volgde mijn scholingen onder andere bij het Oost West Centrum Arnhem, Qing Bai Academie Nijmegen, International Lectures Harderwijk en Learn Practise Master Institute Almere.

Vanaf 2004 volgde ik diverse trainingen over meergenerationeel trauma, familie opstellingen/systemisch werk en intentie-opstellingen ook wel de IZR, interactieve zelfresonantie methode. Dit heb ik onder andere gedaan bij Parre en Deden Nijmegen, Trilemma Oegstgeest en Interakt Tiel.

Visie

Door het leven gaan met een gesloten hart, is als het maken van een zeereis opgesloten in het ruim. De betekenis, het avontuur, de opwinding en de glorie van het leven zijn buiten het zicht en het bereik van die mens.

Alexander Lowen

Elk mens staat open voor de stroming van leven en liefde, zo zijn wij ‘geprogrammeerd’.

In een poging om onszelf tegen (daadwerkelijke of ingebeelde) pijn te beschermen, passen wij ons lichaam en leven aan en ontstaan onze (overlevings)patronen.

Alleen een belichaamde, geïntegreerde ervaring kan een structurele, blijvende verandering teweeg brengen. Door met het lichaam te werken en deze mee te nemen in de beleving en ervaring, kunnen inzichten beklijven, oude patronen komen te vervallen en kan het leven weer vrij stromen.

Eén worden met het lichaam helpt ons om (weer) te genieten van het leven. Dit omvat alle basisfuncties zoals ademhalen, voelen, bewegen, zelfexpressie en seksualiteit. Een tekort of ontbreken van (een) van deze basisfuncties geeft beperking, vernauwing, verkilling, verstrikking en verstarring van het lichaam en dus van het leven.