Retraite week of weekend

D.W.Winnicott : ‘de ziel toont zich als deze niet hoeft te reageren’

Vertragen
We leven zo vaak in de ‘actie-stand’. Dan functioneren en reageren we vooral vanuit onze overlevingsstructuren. En dit zijn we ons vaak niet eens bewust. Deze patronen maken gezondheid, groei, vrijheid, verbinding, creativiteit (en nog meer) moeilijker bereikbaar.

Gun jezelf een pas op de plaats.
Tijd om te verstillen, vertragen, ont-moeten en verbinden.
Om je binnen- en buitenwereld op elkaar af te stemmen.
Om van ‘doen’ naar ‘zijn’ te bewegen.

Innerlijke delen
Het centrale uitgangspunt is het driedelig model van F.Ruppert. Dit gaat uit van een innerlijke structuur van gezonde delen, overlevingsdelen en traumadelen. Anders gezegd je licht en je schaduw. Startpunt van je proces is je eigen verlangen of veranderwens.

Wat we te doen hebben is (met compassie!)onze overlevingsstrategieën aankijken en ontmaskeren ‘oh ja, zó doe ik dat!’
En onze innerlijke kindsdelen waar de pijn en trauma zit, te ontmoeten en het contact hiermee te herstellen ‘thuiskomen in jezelf’.
Ondertussen versterken en verdiepen we onze gezonde delen, jeZelf en je innerlijke (hulp)bronnen.

Werkvormen
Opstellingen en oefeningen volgens de IZR methode, Interactieve Zelf Resonantie vanuit je eigen verlangen.

Lichaamswerk yoga, adem en massage. Dit kunnen ook partneroefeningen zijn waarbij je elkaar spiegelt, ondersteunt en uitdaagt. Je komt meer in je lijf en je zenuwstelsel kan meer en meer ontspannen.

Zelfexpressie schrijven, vrij bewegen op muziek en tekenen. Het hoeft niet iets te worden of mooi te zijn. Het gaat hier om het uiting geven aan je onderbewuste enerzijds. En anderzijds om op jouw eigen wijze wat je hebt ontdekt en wat je wilt onthouden vast te leggen om er later makkelijker weer contact mee te kunnen maken.

Ervaring
Je hoeft geen ervaring te hebben met de werkvormen. Het gaat er ook niet om dat het mooi is, ‘iets’ wordt, of ‘oplost’.
Het gaat om het proces, de weg, wat je ontdekt over jezelf, hierbij kunnen blijven met compassie, nieuwsgierigheid en zachtheid.

Door op jouw eigen wijze expressie te geven aan je proces, ontstaan er direct nieuwe neurale paden in je hersenen en kun je uit je ‘groef’ stappen. En nieuw gedrag en vrijheid in je leven verwelkomen.

Doe je mee?
Wie komt er tevoorschijn als je meer ‘bent’ en minder ‘doet’ en ‘moet’?
Ben je nieuwsgierig naar de prachtige ziel die je bent? Of voel je behoefte om dit contact te verdiepen? Wees dan welkom om deel te nemen aan een van de retraites van het groene lab.

Week in de Morvan, Frankrijk in l’Huis Préau

Aankomst zaterdag 17.00 uur, diner en kennismaking
Programma Spiegelbeeld :
Zo t/m vr van 09.30-13.00 uur en zo, ma, do, vr van 15.00-18.00 uur.
Vertrek zaterdag uiterlijk 10.00 uur

Investering: 
Via het groene lab : Retraite week € 300,00. Inschrijven via mail of app.
Via Préau het verblijf boeken, incl. overnachtingen, maaltijden en gebruik van cursusruimte.

Bekijk het uitgebreide programma Spiegelbeeld

Weekend in Nederland bij Piramide aan de Waal in Gendt

Zaterdag van 11.00-21.00 uur, incl. lunch en diner in de serre van de Piramide
Zondag van 10.00-15.00 uur, incl. lunch

Wil je zaterdagavond niet naar huis (hoeven) rijden? Er is een  mogelijkheid om op het terrein in een huisje te overnachten, kamperen kan ook. Neem hiervoor contact op met Piramide aan de Waal. Ook in de buurt zijn er diverse mogelijkheden.

Investering:
Weekend € 225,00, incl. 2x lunch, 1x diner en gebruik van de hele Piramide. 

Inschrijven via mail of app. Je inschrijving is definitief na bevestiging en betaling.

× Dit is de tijd van de herfst, de namiddag. De orgaansystemen Long en Dikke Darm. De energie keert langzaam naar binnen. Dit is het uitgelezen moment om te reflecteren, los te laten, ruimte te maken voor nieuwe ervaringen en inzichten op te doen.
× Dit is de tijd van de winter, de avond en nacht. De orgaansystemen Nier en Blaas. De energie is op zijn diepste punt, net zoals water naar het diepste punt stroomt. Hier zit je wezenlijke kern, je basis, hier ben je verbonden met je voorouders. Dit is het rustpunt waar nieuwe ideeën en richtingen gevoeld kunnen worden.
× Dit is de tijd van de lente, de ochtend. De orgaansystemen Lever en Galblaas. De energierichting is omhoog en naar buiten. Wat diep in jou heeft liggen sluimeren, komt nu naar buiten. Expressie, creativiteit, daadkracht, grenzen en beslissingen nemen horen hier bij.
× Dit is de tijd van de zomer, de middag als de zon op zijn hoogste punt staat. De orgaansystemen Hart, Dunne Darm, Pericard en Drieverwarmer. De energie bereikt zijn hoogtepunt. Er is overvloed, verbinding, samenzijn, delen. Hier wordt je gevraagd vol te genieten van waar je nu bent aangekomen.
× Dit is de tijd van de nazomer, de middag. De orgaansystemen Milt en Maag. De energie is voedend. Hoe voed jij je? Wat zijn je behoeften? Hoe zorg je voor jezelf? Thema’s zijn verbinding, hechting, geven en ontvangen.