Uitgebreid programma

Retraite week met opstellingen (volgens IZR) 25 mei tot 1 juni 2024

Spiegelbeeld

Wie ben ik (nu écht)? Wie herken ik als ik in de spiegel kijk? Wie laat ik zien aan de buitenwereld? Wie wil ik dat er gezien wordt? Wie of wat in mij wil er gezien worden?

We nemen deze week de tijd om onze aandacht naar binnen te richten, stil te worden en te vertragen. Verbinding te maken met ons lijf en onze verlangens. Af te stemmen op wat er leeft van binnen, wat er aangekeken, gezien en gehoord wil worden.

Voor wie?

Wanneer je in je licht wil stappen en meer vanuit je potentieel wil leven. En hierbij je schaduwen durft te omarmen, jezelf beter wil leren kennen of belemmerende patronen wil transformeren.

Door met nieuwsgierigheid, compassie en openheid het contact met je innerlijke delen aan te gaan, ontstaat er steeds meer helderheid over je overlevingsstrategieën. Hierdoor word je steeds vrijer in de keuzes in je leven, ervaar je meer innerlijke rust, energie en verbinding.

Vanuit de ontmoetingen met je ‘afgesplitste, onbewuste delen’ ontstaat er meer begrip, mildheid en humor naar jezelf.

Werkvormen

 Opstellingen en oefeningen vanuit je eigen verlangen, veranderwens of onderzoeksvraag. We doen dit in een groep (max 12 personen) met opstellingen volgens de IZR methode, Interactieve Zelf Resonantie.                                                                                                                                                                                          Er is elke dag gelegenheid voor eigen processen (een vorm van opstelling) waarbij er in de groep een vraag, verlangen of wens inbracht en onderzocht kan worden.

Tevens zullen we oefeningen in kleinere groepjes of duo’s doen. Zo krijgt iedereen de kans om een belichaamde ervaring op te doen met betrekking tot een thema (zoals hechting of angst bijvoorbeeld).

Lichaamswerk, zoals yoga, adem en massage. Dit kunnen ook partneroefeningen zijn waarbij je elkaar spiegelt, ondersteunt en uitdaagt. Je komt meer in je lijf en je zenuwstelsel kan meer en meer ontspannen.

Zelfexpressie, zoals schrijven, vrij bewegen op muziek en tekenen.

 

Reviews

 “Zowel in de groepsdeelname als individuele begeleiding, is het altijd erg waardevol voor mij geweest. Vanessa heeft veel ervaring en expertise. Ik zal er op gezette tijden steeds graag weer aan deelnemen.”

“Ik heb (wederom) een bijzondere ervaring gehad met opstellingen en resonantie!  De professionele begeleiding was in dit geval in handen van Vanessa Lakhdari en ik voelde me vertrouwd, veilig en op mijn gemak, zodat ik kwetsbaar en open naar mezelf kon kijken. Ik zal in de toekomst van deze IZR methode dankbaar gebruik blijven maken!”

“Zo bijzonder voor mij om te zien hoe mensen op elkaar resoneren tijdens een IZR proces en samen helend kunnen zijn. Om elke keer een stukje dieper bij mijzelf te komen en te zien hoe ik in het leven sta. Vanessa voelt en ziet heel fijn wat er nodig is om met vertrouwen en in veiligheid samen door een proces te gaan. Een kadootje voor mezelf (en de ander) als ik heb meegedaan. Dus dank je wel.”

 

Praktische info

 Data & Programma

 Za 25-05-24 aankomst vanaf 17.00 uur tot za 01-06-24 vertrek na het ontbijt. Zo t/m vr van 9.30-13.00 uur. En zo, ma, do en vr van 15.00-18.00 uur.          Dinsdag- en woensdagmiddag en in de avonden kun je genieten van de omgeving, de rust en stilte of juist van de ontmoetingen.

 Investering

De cursus prijs is € 300,00. Het verblijf is op basis van volpension, direct te boeken en te betalen via Préau.

Kijk voor de verschillende accommodaties en prijzen op https://www.preau.nl/

Vragen over boekingen en reserveringen lopen via Mathilde info@preau.nl en/of via het inschrijfformulier.

Vervoer

Zie de website van Preau. Er is ook een liftservice.

 

 

× Dit is de tijd van de herfst, de namiddag. De orgaansystemen Long en Dikke Darm. De energie keert langzaam naar binnen. Dit is het uitgelezen moment om te reflecteren, los te laten, ruimte te maken voor nieuwe ervaringen en inzichten op te doen.
× Dit is de tijd van de winter, de avond en nacht. De orgaansystemen Nier en Blaas. De energie is op zijn diepste punt, net zoals water naar het diepste punt stroomt. Hier zit je wezenlijke kern, je basis, hier ben je verbonden met je voorouders. Dit is het rustpunt waar nieuwe ideeën en richtingen gevoeld kunnen worden.
× Dit is de tijd van de lente, de ochtend. De orgaansystemen Lever en Galblaas. De energierichting is omhoog en naar buiten. Wat diep in jou heeft liggen sluimeren, komt nu naar buiten. Expressie, creativiteit, daadkracht, grenzen en beslissingen nemen horen hier bij.
× Dit is de tijd van de zomer, de middag als de zon op zijn hoogste punt staat. De orgaansystemen Hart, Dunne Darm, Pericard en Drieverwarmer. De energie bereikt zijn hoogtepunt. Er is overvloed, verbinding, samenzijn, delen. Hier wordt je gevraagd vol te genieten van waar je nu bent aangekomen.
× Dit is de tijd van de nazomer, de middag. De orgaansystemen Milt en Maag. De energie is voedend. Hoe voed jij je? Wat zijn je behoeften? Hoe zorg je voor jezelf? Thema’s zijn verbinding, hechting, geven en ontvangen.